Jakab Péter egy zsák krumplit rakott volna Orbán elé a parlamentben, Kocsis Máté nem hagyta

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Véget fogunk vetni az ön krumplikirályságának” - mondta Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője a parlamentben Orbán Viktornak, majd elő is vett egy zsákkal a pult alól. 

„Nézze, a borsodiak ezt küldik önnek, és azt üzenik, hogy eszébe ne jusson még egyszer ezzel megalázni őket, mert pórul fog járni!”

Fotó: parlament.hu

A hivatalos közvetítésen nem látszott, de a Jakab oldalára feltöltött közvetítésből kiderült, hogy ezután megpróbálta átadni a krumplit Orbánnak, de még oda sem ért, amikor Kocsis Máté frakcióvezető útját állta. Aztán csatlakozott hozzá Balla György, Kövér László és Semjén Zsolt is.

Jakab az Orbánnak címzett felszólalásában arról beszélt, hogy borsodi falvakban azt mondták neki az emberek, a közmunka és „a keresztény-konzervatív uzsorás” miatt szavaztak a Fideszre a szerencsi időközi választáson.

Orbán erre azt mondta, azért vesztette el az ellenzék a borsodi választást, mert olyan hangon beszélnek az ottani emberekről, ahogy Jakab tette. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!