Novák Katalin határozottan visszaszólt Veres püspöknek: a kormány támogatja a lombikbeavatkozásokat

POLITIKA
2020 október 19., 08:54

Ritka az olyan egyértelmű, nyílt konfrontáció a retorikájában kereszténydemokrata kormánypárt és a magyar katolikus egyház között, mint amilyenbe Veres András püspök és Novák Katalin családügyi miniszter keveredett.

link Forrás

Novák Katalin ugyanis rövid videót tett közzé hétfőn, amiben az íróasztalánál ülve, a kezében egy Magyar Hírlappal, határozott hangon közli, hogy a magyar kormány továbbra is támogatja a lombikbébi-programot.

“Úgy látom, hogy ismét fellángoltak az indulatok a lombikprogram körül”

- kezdi Novák, miután felemelte a tekintetét az újságból. Ezzel tette egyértelművé - ha az érintetteknek nem lett volna eleve is világos - hogy most Veres püspöknek a Magyar Hírlapban szombaton megjelent interjújára reagál.

Novák így folytatta:

“Szeretnék megnyugtatni minden olyan párt, aki meddőségi problémákkal küzd, hogy a magyar kormány segít nekik, amiben csak tud. Ezért támogatjuk a lombikbeavatkozásokat is, ezért emeltük meg duplájára a rendelkezésre álló forrásokat. Hiszen az a célunk, hogy minden vágyott, tervezett gyermek megszülethessen Magyarországon.”

Veres a hétvégi újságcikkben többek között azt mondta, hogy

„Elindult ugyan egy változás, de virágzik a számomra még mindig nagyon fájdalmas lombikprogram. Ezt teljesen ki kéne iktatni a gyakorlatból, súlyos bűnöket követünk el vele!”