Részegen, egy zacskó csirkét szorongatva állított be dolgozni egy tengeralattjáróra a brit haditengerészet nukleáris fegyverekért felelős tengerésztisztje

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Részegen, egy zacskó csirkét szorongatva állított be dolgozni a Brit Királyi Haditengerészet nukleáris fegyvereiért felelős tengerésztisztje egy Amerikában lévő tengeralattjáróra. Az ügy miatt felmentették a szolálat alól, és hazaküldték az Egyesült Királyságba.

Len Louw hadnagyot alkalmatlannak nyilvánították szolgálatra, amikor a múlt hónapban megérkezett Geogrgia partjaihoz közel állomásozó HMS Vigilant tengeralattjáró fedélzetére, hogy átvegye az atomrakéták irányítását, amikért teljes egészében ő volt felelős.

A HMS Vigilant tengeralattjáróFotó: JAMES GLOSSOP/AFP

Teljesen nyilvánvaló volt, hogy a hadnagy előző este kicsit sokat ivott, amitől még mindig részeg, a kezében pedig egy zacskó maradék grillcsirkét szorongatott. A tengeralattjáró személyzete a hadnagy állapota miatt nem engedte meg neki, hogy hozzálásson a feladataihoz, hazaküldték Skóciába, a Brit Királyi Haditengerészet pedig vizsgálatot indított ellene.

A Brit Királyi Haditengerészet nem kívánta kommentelni az eseményt, de leszögezték, hogy van biztonsági ellenőrzés a tengeralattjárókon az atomfegyverek biztonságának és felelős használatának érdekében. (Skynews)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!