Részegen, egy zacskó csirkét szorongatva állított be dolgozni egy tengeralattjáróra a brit haditengerészet nukleáris fegyverekért felelős tengerésztisztje

hadsereg
2020 október 19., 16:36

Részegen, egy zacskó csirkét szorongatva állított be dolgozni a Brit Királyi Haditengerészet nukleáris fegyvereiért felelős tengerésztisztje egy Amerikában lévő tengeralattjáróra. Az ügy miatt felmentették a szolálat alól, és hazaküldték az Egyesült Királyságba.

Len Louw hadnagyot alkalmatlannak nyilvánították szolgálatra, amikor a múlt hónapban megérkezett Geogrgia partjaihoz közel állomásozó HMS Vigilant tengeralattjáró fedélzetére, hogy átvegye az atomrakéták irányítását, amikért teljes egészében ő volt felelős.

photo_camera A HMS Vigilant tengeralattjáró Fotó: JAMES GLOSSOP/AFP

Teljesen nyilvánvaló volt, hogy a hadnagy előző este kicsit sokat ivott, amitől még mindig részeg, a kezében pedig egy zacskó maradék grillcsirkét szorongatott. A tengeralattjáró személyzete a hadnagy állapota miatt nem engedte meg neki, hogy hozzálásson a feladataihoz, hazaküldték Skóciába, a Brit Királyi Haditengerészet pedig vizsgálatot indított ellene.

A Brit Királyi Haditengerészet nem kívánta kommentelni az eseményt, de leszögezték, hogy van biztonsági ellenőrzés a tengeralattjárókon az atomfegyverek biztonságának és felelős használatának érdekében. (Skynews)