Verekedésbe fulladt egy kézimeccs Kiskőrösön

bűnügy
2020 október 19., 09:54

A Kiskőrösi Járási Ügyészség garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy férfit, aki szeptember 26-án Kiskőrösön egy férfi kézilabda meccsen cserejátékosként rátámadt és többször megütötte az ellenfél csapat egyik játékosát, majd az öltöző előtt is folytatta a verekedést.

Szeptember 26-án este Kiskőrösön egy férfi kézilabda meccs volt, ahol a hazai és a siklósi csapatok csaptak össze egymással. A nyilvános bajnoki mérkőzésen – a játékidő letelte előtt 10 másodperccel – az egyik kiskőrösi és siklósi játékos között konfliktus alakult ki.

link Forrás

Ezt látva az ügy vádlottja, a siklósi játékos cserepadonon ülő apja berohant a pályára és rátámadt a kiskőrösi játékosra. Meglökte a kiskőrösi férfi felsőtestét, mire a megtámadott játékos védekezésül átkarolta a vádlott nyakát, és majd egy csípődobásszerű mozdulat után mindketten a földre kerültek. Ezután már az MMA-ból ismert a ground and pound taktika következett: a vádlott a kiskőrösi játékos hátára térdelve ököllel ütötte tovább. A további bántalmazást az odaérkező csapattársak akadályozták meg, a konfliktus hevében kisebb lökdösődés is kialakult.

De a történet hőse egyértelműen a felvételen látszódó biztonsági őr, aki ugyan felpattan, amikor akciót lát, de igyekszik nem útban lenni, amikor összecsődül a két csapat.

Ezután mintegy 10 perccel a vádlott a versenybíró utasítására elhagyta a játékteret. De az öltözők előtt a folyosón megtalálta a korábban megtámadott kiskőrösi játékost, akit nagy erővel pofon ütött. A bántalmazás miatt a játékos a fején nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de könnyű testi sértés miatt nem kérte a vádlott megbüntetését.

A nyomozás elvégzése után a kiskőrösi rendőrök kezdeményezték a vádlott bíróság elé állítását. A Kiskőrösi Járási Ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt 2020. október 16-án állította bíróság elé. A Kiskőrösi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 300 000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett. (Ügyészség)