38 áldozata volt a koronavírusnak az elmúlt 24 órában Magyarországon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  48 757 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 38 beteg, így az elhunytak száma 1211 főre emelkedett, írja a hivatalos tájékoztató oldal. Ez eddig a legtöbb áldozat, amit egy nap alatt regisztráltak a járvány kitörése óta Magyarországon. 

 Az aktív fertőzöttek száma 32 909 fő. Az aktív fertőzöttek 30%-a, az elhunytak 40%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 1960 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen.

Az elvégzett teszteknek 15.62 százaléka lett pozitív, ez az eddigi legrosszabb arány. Sokszor megírtuk már, de érdemes újra hangsúlyozni, hogy a WHO ajánlás alapján akkor van kontroll alatt a járvány, ha az elvégzett teszteken belül öt százalék alatt van a pozitív tesztek aránya.  

Ugyan a kevés teszt miatt ennek az információnak tényleg alig van már bármiféle relevanciája, de itt az új fertőzöttek számát ábrázoló grafikon is:

Mint minden kedden, most is rendkívül kevés tesztet jelentettek:

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!