„Döbbent Arcú Laár András” felháborodott, miután Besenyő Pista bácsi képét látta viszont a Párbeszéd plakátján

POLITIKA
2020 október 20., 06:03

Engedély nélkül használta fel a L'Art Pour L'Art Társulatból ismert Besenyő Pista bácsi arcát, Laár András „egyik legismertebb karakterét” politikai célokra a Párbeszéd párt - fakadt ki az előadóművész saját Facebook-oldalán.

Laár azt mondja, „egészen elképedt”, amikor meglátta a nem kötelező iskolai maszkviselésről beszélő Müller Cecília tisztifőorvos képe mellé „Noormális???” felirattal montírozott Besenyő-arcképet, amit a közösségi médiában terjesztett az ellenzéki párt.

photo_camera Forrás: Laár András/Facebook

„Mindig törekedtem arra, hogy kimaradjak a politikai vitákból, mert sem politikus nem vagyok, és nem is hiszek a politikai megoldásokban” - írja Laár,

„ezért érint nagyon kínosan, ha politikai ügyekhez próbálnak engem hozzáragasztani.”

Hozzátette, a maszkviseléssel kapcsolatban „egyébként szabálykövető vagyok, szerintem jó, ha védjük magunkat, és embertársainkat a maszk segítségével, ugyanakkor megértem azokat is, akik lázadnak a maszk ellen, hiszen kényelmetlen”. Az előadóművész, aki „Döbbent Arcú Laár Andrásként” írta alá a posztot, személyiségi és szerzői jogai sérelméről is beszél a bejegyzésben, de az nem derül ki, tesz-e jogi lépéseket. Az ominózus kép egyébként mostanra nem elérhető a Párbeszéd Facebook-oldalán.

Frissítés: Facebook-posztban reagált a Párbeszéd Laár András panaszára: „Hétfő este közzétett posztunkhoz – reagálva Müller Cecília kijelentésére, amely szerint nem kell maszk az iskolákban – «Besenyő Pista bácsi»-illusztrációt használtunk. Ez rossz döntés volt, a posztot töröltük. A figurát megszemélyesítő művésztől, Laár Andrástól elnézést kérünk!” - írták.