Elvitt egy autót, mert nem talált haza, árokba borult, majd egy kisboltban kért útbaigazítást a vérző fejű, részeg lengyel férfi

baleset
2020 október 20., 14:29

A rendőrséget július 25-én hajnalban hívta fel egy kisbolt alkalmazottja, hogy vérző sérülésekkel bement hozzájuk egy külföldi férfi, és angolul segítséget kért tőlük. A férfi eltévedt, és nem talált vissza a szállására. De mire a járőrök odaértek, a lengyel állampolgár már elment.

Nem sokkal később újabb bejelentés érkezett, ezúttal egy árokba borult kisteherautóról.

photo_camera Fotó: police.hu

A rendőrök senkit nem találtak a kocsiban, de azonnal eszükbe jutott az eltévedt külföldi a vérző sérüléseivel. Keresni kezdték a férfit, aki időközben visszatalált a szálláshelyére. A járőrök felébresztették, és előállították a rendőrkapitányságra.

Kiderült, hogy a lengyel fiatal eltévedt a városban az átmulatott éjszaka után. Bement egy telephelyre, ahol nyitva talált egy kisteherautót, amibe beült, és mivel az indítókulcs is benne volt, elindult vele. De nem jutott messzire, mert nem tudta az úton tartani a járművet, és belehajtott egy árokba.

photo_camera Fotó: police.hu

Kisebb vérző sérülései is keletkeztek, de gyalog folytatta az útját, ekkor tévedt be a kisboltba, ahol az alkalmazottak útbaigazították, így sikerült megtalálnia a szállását. Előállításakor alkoholszondát alkalmaztak vele szemben a járőrök, ami pozitív értéket mutatott.

A hajdúszoboszlói nyomozók jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanújával folytattak eljárást. A nyomozást befejezték, az ügy az ügyészséghez került. (police.hu)