Jeff Bridgest limfómával diagnosztizálták

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Oscar-díjas színész Twitteren, a Nagy Lebowskiban alakított Dude karakterét megidézve jelentette be, hogy limfómával diagnosztizálták, írja a BBC. A limfóma a a rák egy fajtája, a nyirokrendszerben és a vérképző szervekben lévő lymphocytának nevezett fehérvérsejt típus kóros burjánzása okozza. Ezek aztán vagy a nyirokcsomókba halmozódnak fel, vagy szétterjednek a szervezetben, más szerveket támadva. 

Fotó: MICHAEL KAPPELER/dpa Picture-Alliance via AFP

A 70 éves Bridges arról írt, hogy ugyan ez egy súlyos betegség, de jók a kilátásai, és megkezdte a kezelést, és a jövőben be fog számolni a gyógyulásának folyamatáról. A számos hollywoodi filmben szereplő Bridges az elmúlt években nem nagyon vállalt új szerepeket. Egy 2016-os interjúban azt mondta erről, hogy mindent megtesz azért, hogy ne filmezzen, mivel annyira sok minden van, amit szeretné még csinálni, például gitározni, és ha elköteleződik egy film mellett, onnantól már nem ér rá semmire. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!