Jeff Bridgest limfómával diagnosztizálták

Az Oscar-díjas színész Twitteren, a Nagy Lebowskiban alakított Dude karakterét megidézve jelentette be, hogy limfómával diagnosztizálták, írja a BBC. A limfóma a a rák egy fajtája, a nyirokrendszerben és a vérképző szervekben lévő lymphocytának nevezett fehérvérsejt típus kóros burjánzása okozza. Ezek aztán vagy a nyirokcsomókba halmozódnak fel, vagy szétterjednek a szervezetben, más szerveket támadva. 

Fotó: MICHAEL KAPPELER/dpa Picture-Alliance via AFP

A 70 éves Bridges arról írt, hogy ugyan ez egy súlyos betegség, de jók a kilátásai, és megkezdte a kezelést, és a jövőben be fog számolni a gyógyulásának folyamatáról. A számos hollywoodi filmben szereplő Bridges az elmúlt években nem nagyon vállalt új szerepeket. Egy 2016-os interjúban azt mondta erről, hogy mindent megtesz azért, hogy ne filmezzen, mivel annyira sok minden van, amit szeretné még csinálni, például gitározni, és ha elköteleződik egy film mellett, onnantól már nem ér rá semmire. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.