Meghalt José Padilla, Ibiza legendás dj-je

A Telex ír arról a legendás dj családjának közleménye alapján, hogy José Padilla életét vesztette. A 65 éves dj vastagbélrákkal küzdött, vasárnap halt meg.

Padilla egy egész korszak egyik legnagyobb hatású dj-je volt, a Cafe del Mar-sorozat révén világhírűvé vált. Mint a lap felidézi, a barcelonai születésű Padilla 20 évesen költözött Ibizára, eleinte pincérkedni, majd idővel dj-zni is elkezdett. 1991-től játszott a naplementés zenélésre optimalizált terasszal rendelkező Café del Mar bárban, a klub pedig 1993-ban adta ki a helyről elnevezett válogatás első lemezét.

 A sorozat hatalmas sikernek bizonyult, a chillout-lounge alapú house műfajában máig megkerülhetetlen lemezek közül az első hatra Padilla válogatta a számokat. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.