Meghalt José Padilla, Ibiza legendás dj-je

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Telex ír arról a legendás dj családjának közleménye alapján, hogy José Padilla életét vesztette. A 65 éves dj vastagbélrákkal küzdött, vasárnap halt meg.

Padilla egy egész korszak egyik legnagyobb hatású dj-je volt, a Cafe del Mar-sorozat révén világhírűvé vált. Mint a lap felidézi, a barcelonai születésű Padilla 20 évesen költözött Ibizára, eleinte pincérkedni, majd idővel dj-zni is elkezdett. 1991-től játszott a naplementés zenélésre optimalizált terasszal rendelkező Café del Mar bárban, a klub pedig 1993-ban adta ki a helyről elnevezett válogatás első lemezét.

 A sorozat hatalmas sikernek bizonyult, a chillout-lounge alapú house műfajában máig megkerülhetetlen lemezek közül az első hatra Padilla válogatta a számokat. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!