Újra kijárási korlátozást vezetnek be Írországban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Újabb járványügyi szigorításokat jelentettek be hétfőn Írországban: mostantól nem tarthatnak nyitva a nem „létfontosságú” árucikkeket forgalmazó boltok, és a kocsmáknak, éttermeknek is elviteles rendszerre kell átállnia - írja a Deutsche Welle.

A változások szerdától lépnek életbe, hat hétre, és ezzel Írország lesz az egyik legszigorúbb védekezési szabályokat alkalmazó állam Európában, állítja a portál. Micheal Martin, az ország miniszterelnöke szerint a kormány a rekord magasságokba érő, napi ezer fő feletti új esetszámok miatt döntött szigorításról.

„Mindenkit arra kérünk az országban, hogy maradjon otthon” - mondta Martin televízión sugárzott beszédében. Az iskolák egyelőre nyitva maradnak, tette hozzá, „mert nem engedhetjük, hogy a gyerekeink jövője a járvány áldozata legyen”.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!