Akkora tolakodás lett a vízumigénylésből, hogy 15-en belehaltak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ezrek akartak pakisztáni vízumot igényelni az afganisztáni Dzsalálábádban, amiből akkora tömegjelenet lett, hogy legalább tizenegyen meghaltak, és többen megsérültek, írja a Reuters. Pedig az embereket a hivatal helyett eleve egy stadionba irányították.

Fotó: Wali Sabawoon/Anadolu Agency via AFP

Azért volt ekkora érdeklődés, mert az elmúlt hét hónapban egyáltalán nem lehetett vízumot kapni a járvány miatt. Pedig alapesetben sokan látogatnak a szomszédos országba orvosi kezelésre, dolgozni vagy rokonokat látogatni, nem beszélve azokról, akik az erőszak miatt menekülnek. 

Az afganisztáni pakisztán nagykövet azt mondta, mélyen elszomorítja az eset, és együttműködne a helyi hatóságokkal, hogy megkönnyítsék az igénylést. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!