Bulgáriában holnaptól szabadtéren is kötelező a maszkhasználat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Csütörtöktől már nem csak a közintézményekben és a tömegközlekedési eszközökön, hanem a szabadban is kötelező lesz a maszkviselés Bulgáriában a kormány kedd este bejelentett új intézkedése értelmében, írja az MTI.

A lépésre azért volt szükség, mert az utóbbi időben Bulgáriában is megugrott az új koronavírusos esetek száma. Kedden rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma: 1024 új esetet regisztráltak, amely 629-cel több az előző napinál. Egyes vidéki régiókban válságosra fordul a helyzet, a kórházakban nincs elegendő ágy, sem egészségügyi dolgozó az egyre több beteg gyógyításához. A járvány kezdete óta 30 527-en kapták el a vírust.

A kedden este bejelentett új rendelkezés november végéig marad érvényben.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!