Bulgáriában holnaptól szabadtéren is kötelező a maszkhasználat

Csütörtöktől már nem csak a közintézményekben és a tömegközlekedési eszközökön, hanem a szabadban is kötelező lesz a maszkviselés Bulgáriában a kormány kedd este bejelentett új intézkedése értelmében, írja az MTI.

A lépésre azért volt szükség, mert az utóbbi időben Bulgáriában is megugrott az új koronavírusos esetek száma. Kedden rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma: 1024 új esetet regisztráltak, amely 629-cel több az előző napinál. Egyes vidéki régiókban válságosra fordul a helyzet, a kórházakban nincs elegendő ágy, sem egészségügyi dolgozó az egyre több beteg gyógyításához. A járvány kezdete óta 30 527-en kapták el a vírust.

A kedden este bejelentett új rendelkezés november végéig marad érvényben.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.