Életfogytiglanra ítélték Olaszország legkeresettebb maffiafőnökét

Életfogytig tartó börtönt kapott Matteo Messina Denaro szicíliai maffiafőnök, mert részt vett több ember, köztük két ügyész, Giovanni Falcone és Paolo Borsellino 1992-es meggyilkolásában. 

De ez nem jelenti azt, hogy börtönbe zárják, Denaro ugyanis 1993 óta bújkál.Az ítélet szerint Denaro áldozatai családtagjainak 10 és 500 ezer euró közötti kártérítést kell kapniuk, a robbantásos merényletek három túlélője pedig 100 ezer eurót kap fejenként.

Idén májusban is megemlékeztek a két ügyészrőlFotó: Mairo Cinquetti/NurPhoto via AFP

Nem világos a hatóságok előtt, hogy Denaro áll-e a Cosa Nostra élén, vagy csak egy bizonyos területet irányít. Már korábban is elítélték gyilkosságokért, és több életfogytig tartó börtönbüntetést kapott. (via MTI) 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.