Életfogytiglanra ítélték Olaszország legkeresettebb maffiafőnökét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Életfogytig tartó börtönt kapott Matteo Messina Denaro szicíliai maffiafőnök, mert részt vett több ember, köztük két ügyész, Giovanni Falcone és Paolo Borsellino 1992-es meggyilkolásában. 

De ez nem jelenti azt, hogy börtönbe zárják, Denaro ugyanis 1993 óta bújkál.Az ítélet szerint Denaro áldozatai családtagjainak 10 és 500 ezer euró közötti kártérítést kell kapniuk, a robbantásos merényletek három túlélője pedig 100 ezer eurót kap fejenként.

Idén májusban is megemlékeztek a két ügyészrőlFotó: Mairo Cinquetti/NurPhoto via AFP

Nem világos a hatóságok előtt, hogy Denaro áll-e a Cosa Nostra élén, vagy csak egy bizonyos területet irányít. Már korábban is elítélték gyilkosságokért, és több életfogytig tartó börtönbüntetést kapott. (via MTI) 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!