Az NVB elutasította a borsodi időközi választás eredménye elleni fellebbezést

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Elutasította a borsodi időközi képviselőválasztás eredménye elleni benyújtott fellebbezést a Nemzeti Választási Bizottság.

Az október 11-i, a fideszes Koncz Zsófia győzelmével zárult választás eredményét Tóth Ádám független jelölt támadta meg arra hivatkozva, hogy a szavazás napján több településről is buszoztatást jelentettek neki. Az NVB állásfoglalása szerint a választás eredményét megállapító döntés ellen csak a szavazatszámláló bizottság szavazóköri eredményt megállapító döntésének törvénysértő voltára vagy a szavazóköri eredmények összesítésére és a választási eredmény megállapítására vonatkozó szabályok megsértésére hivatkozással lehet fellebbezést benyújtani. Tóth ilyenekre nem hivatkozott, és fellebbezése bizonyítékokat se tartalmazott.

Az NVB határozata nem jogerős, három napon belül lehet jogorvoslatot kérni az ügyben a Kúriánál. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!