Interjúk, búcsúebéd, hosszas kézfogás: nagyon sűrű programot bonyolított pozitív tesztje előtt Varga Judit

Egészségügy
2020 október 22., 12:13

Varga Judit igazságügyi miniszter két nappal ezelőtt, kedden jelentette be, hogy pozitív koronavírus-tesztet produkált és a betegség enyhe légúti tünetei mutatkoztak rajta.

A kormányzati tájékoztatási központ utána azt mondta, hogy más kormánytag nem kaphatta el tőle a fertőzést, mivel Varga utoljára két hete volt jelen kormányülésen, a parlamentben pedig végig maszkot viselt.

link Forrás

Csakhogy, mint az az október 19-ei tévéközvetítésből is jól látszik, közvetlenül azelőtt, hogy kedden kiderült a fertőzöttsége, Varga a parlamentben hétfőn hosszan szorongatta az esküjén éppen túleső Varga Zs. András új kúriai elnök kezét,

akivel az igazságügyi miniszter után közvetlenül olyanok ráztak kezet, mint Kocsis Máté fideszes frakcióvezető, Simicskó István KDNP-s frakcióvezető és Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

photo_camera Varga miniszter után Benkő miniszter is kezet ráz Varga kúriai elnökkel.

Orbán Viktor miniszterelnök az első volt a gratulálók sorában, hárommal megelőzve Vargát, így ebben a körben eleve nem lehetett érintett plusz ő volt a Varga Andrásnak gratulálók közül az egyik, aki nem fogta meg a kezét, hanem ökölpacsizott vele.

Varga Judit aznap, hétfőn délután már nem jelent meg a Házban és helyette államtitkára, Völner Pál válaszolt a képviselői kérdésekre, hogy a teszt másnap kimutassa a miniszter fertőzöttségét.

Az igazságügyi miniszter az ezt megelőző napokban, amikor potenciálisan fertőző lehetett, többekkel is mutatkozott maszk nélkül.

Vasárnap posztolt egy közös képet Bayer Zsolttal, akinek szerepelt az aznap leadott Hírt TV-s tévéshowjában, ahol maszk nélkül beszélgettek:

Bár a műsort korábban is felvehették, abban egy olyan, Donáth Annával kapcsolatos, Hír TV-s anyagról is szó esik, amit 11-én publikáltak, így a beszélgetés mindenképp azután történt meg.

A Pesti Tévében többször is szerepelt Varga a pozitív tesztjét megelőző napokban. Vasárnap reggel például a Szarvas Szilveszternek adott interjúról posztolt, ami néhány nappal korábban, valószínűleg október 16-án készülhetett:

Október 16-án pénteken a reggeli élő műsorban pedig Ferkó Dániel műsorvezetővel és Knapik Tamással, a Fiesta együttes zenészével ült együtt egy kis pult mellett:

Ugyanazen a pénteki napon egy halmozottan veszélyeztetett emberrel töltött - ki tudja, mennyi - időt maszk nélkül: együtt ebédelt David Cornstein leköszönő amerikai nagykövettel annak rezidenciáján. Corstein 80 feletti és egészségügyi okok miatt távozott a pozíciójából. Azt nem tudni, hogy mennyire vigyáztak, de evés közben nyilván nem voltak maszkban, csakúgy, mint az esemény során készült fotón sem:

Október 13-án kedden Luxembourgban tárgyalt, a fotók tanúsága szerint jellemzően maszkban, de néha enélkül:

photo_camera Fotó: www.grazmel-photography.com/www.grazmel-photography.com

A Blikk szerint tart a kontaktkutatás, ami egy ennyi programot bonyolító és azok közben ilyen sokszor maszk nélkül mutatkozó közszereplő esetében komoly nyomozással érhet fel.