Karácsony főpolgármester Tamás Gáspár Miklós díszpolgárt méltatja

„Tamás Gáspár Miklósról, Budapest új díszpolgáráról írni - nos, ehhez nagy bátorság kellene. Ő maga teszi olyan magasra a lécet, hogy alatta sétál át szinte mindenki” - írja Karácsony Gergely főpolgármester Tamás Gáspár Miklósról, aki most Budapest díszpolgára lett. 

Karácsony a méltatásra a kitüntetett saját szavait választotta, és ezt idézi TGM-től:

„Ha valamilyen probléma fölmerül, akkor egy demokratikus politikus összehív egy értekezletet - én meg kihúzom a telefont, és leülök az íróasztalomhoz. Nem kell magamat elhelyezni. Én én vagyok. A nézeteim világosak, meg szoktam őket írni. Főhivatású radikális vagyok. Az a borsó, amit huszonöt év alatt hánytam a falra, már heggyé emelkedett. Én arra vagyok ítélve, hogy mindig kisebbségben legyek”.

TGM mellett Kenedi János, Koncz Zsuzsa, Molnár Piroska, Riz Levente, Térey János és a két volt főpolgármester, Demszky Gábor és Tarlós István kapott díszpolgári címet.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó