Koronavírus-számok Magyarországon 12.01.
Elhunytak + 154 Σ 4 977
Kórházban + 150 Σ 7 884
Fertőzöttek + 3 951 Σ 221 073
Tesztek + 187 264 Σ 1 835 286

46 millió franciára lesz péntektől érvényes az esti kijárási tilalom

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az ország nagyjából kétharmadán vezet be kijárási tilalmat este 9 és reggel 6 óra között a francia kormány - írja a BBC. A hat hétig érvényes korlátozás bevezetéséről azután döntöttek, hogy

csütörtökön egy nap alatt több mint 41 ezer új fertőzöttet regisztráltak az országban. Párizsban és nyolc másik nagyobb városban eddig is érvényben volt a korlátozás, a mostani kibővítéssel viszont már 46 millió embernek kell majd otthon maradnia este 9 után. 

Franciaországban az elmúlt napokban igazán elszabadult a járvány, több régióban az intenzív osztályok ágyainak több mint felét már a koronavírusos betegek foglalják el. Csütörtökön a halálozási statisztikában is új rekord dőlt meg az országban, egy nap alatt 162 ember halt bele a COVID-19-be.  

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!