Élőben az SZFE '56-os menetéről

Cikkünk frissül.

Több ezer tüntető vonult végig az SZFE október 23-ai tüntetésén a Műegyetem rakpart és az Uránia mozi között. A tüntetők a szellemi szabadság mellett álltak ki.

Fotó: Dimény András/Fotó: Dimény András/kepszerk.hu

Tudósítóink, Ács Dániel és Szily László végig a menettel tartottak:

Tapasztalataik szerint politikai jellegű skandálás alig volt, transzparensekből sem lehetett sokat látni. Fentről így nézett ki:

A menet pesti szakaszán fáklyás menet is volt. 

Fotó: Dimény András/Fotó: Dimény András/kepszerk.hu

Az indulás helyszínének azért a Műegyetem rakpartot választották a szervezők, mert 1956. október 23-án is itt mozdultak meg az egyetemisták. 

Volt pénteken egy másik, jóval kisebb ellenzéki megmozdulás is: Hadházy Ákosék tüntettek az MTVA-nál.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó