A sziklafolyamnál megcsúszott kirándulók gyökerekbe kapaszkodva kértek segítséget Nemesgulács közelében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Pénteken 15 óra körül érkezett a bejelentés a veszprémi rendőrökhöz, hogy egy kaposvári nő és egy férfi segítséget kérnek, mert Nemesgulács közelében egy sziklafolyamnál megcsúsztak, és épp a gyökerekbe kapaszkodnak, hogy ne essenek le a hegyről.

Nemesgulács látképe a Szent-György-hegyrőlFotó: Csurla/Wikipedia

Némi kutatás utána  járőrök épségben megtalálták a bajbajutott kirándulókat, majd a katasztrófavédelem munkatársaival együttműködve kimentették őket. A rendőrök biztonságban levezették a hegyről és a kocsijukhoz kísérték a turistákat.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a túrázók biztonsága érdekében javasolja, hogy aki kirándulni megy, indulás előtt töltse fel a mobiltelefonját és használjon térképes alkalmazásokat, tájékozódjon előzetesen a tervezett útvonal sajátosságairól, a túra végét pedig úgy alakítsa, hogy még sötétedés előtt kényelmesen célhoz érjen. Bizonytalan vagy ismeretlen helyről menjen vissza a lakott területre vagy csatlakozzon más túrázó csoporthoz. Ha mégis eltévedt, maradjon egy helyben és hívjon segítséget, közben őrizze meg a nyugalmát, és gondolja végig, hogy honnan indult, hol találkozott emberekkel. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!