Hamarosan megtelhet a kiskunhalasi járványkórház

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 150 férőhelyes kiskunhalasi járványkórházban jelenleg több mint száztíz középsúlyos vagy súlyos állapotú koronavírus-fertőzöttet kezelnek, közölte a kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházának főigazgatója a Baon.hu-nak. Szepesvári Szabolcs szerint amennyiben ilyen mértékben növekszik a betegek száma, a három megyét ellátó, százötven fő befogadására alkalmas járványkórház rövid időn belül megtelhet.

A negyven ágyas intenzív részlegen 16 beteget kezelnek, szükség esetén 32 ággyal tudják még ezt bővíteni, de ahhoz a szakképzett személyzet létszámát is növelni kell.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!