Kásler újabb Covid-kórházakat jelölt ki

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bővítette a Covid-ellátásba bevont intézmények körét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap az MTI-vel. Mivel "Magyarországom is a koronavírus-járvány meredeken felszálló szakaszában van," újabb hat vidéki kórház fogad Covid-betegeket: 

  • a váci Jávorszky Ödön Kórház, 
  • a ceglédi Toldy Ferenc Kórház, 
  • az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, 
  • a hatvani Albert Schweitzer Kórház, 
  • a Bajai Szent Rókus Kórház 
  • és az Orosházi Kórház. 

Ezeknek az intézményeknek az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százalékával kell felkészülniük a Covid-betegek ellátására. A közlemény szerint Kásler Miklós arra utasította a Covid-betegek ellátásában eddig is részt vevő kórházakat, hogy október 30-ig, péntekig az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százaléka helyett annak 30 százalékát készítsék fel a Covid-igazolt és a Covid-gyanús betegek ellátására. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!