Megalázó, invazív vizsgálatokat végeztek nőkön a dohai reptéren

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ausztrália "komoly aggályait" fejezte ki Katar kormányának azután, hogy október 2-án a katari reptéri hatóságok 13 nőt vittek el megalázó vizsgálatokra, mielőtt felszállhattak volna egy Dohából Sydney-be tartó gépre. A sajtójelentések szerint a nőket meztelenre vetkőztetve vizsgálták anélkül, hogy tájékoztatták volna őket bármiről.

Az ausztrál 7-es csatorna híradója úgy tudja, hogy beleegyezésük nélkül "invazív" vizsgálatokat végeztek az elvezetett nők vagináján.

Mint később kiderült, a reptér egyik vécéjében egy koraszülött csecsemőre bukkantak - a hírek abban ellentmondásosak, hogy élve, vagy halva. A reptéri hatóságok minden bizonnyal a gyermek anyját kutatták a kollektív büntetésre emlékeztető módszerrel.

"Formálisan is jeleztük komoly aggályainkat az esettel kapcsolatban, akik biztosítottak róla, hogy részletes és transzparens jelentést adnak majd a történtekről" - közölte az ausztrál sajtóval az ausztrál külügyminisztérium szóvivője. (Via BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!