A rendőrök hagyták, hogy maszk nélkül, hangosan cigányozva és tirpákozva vonuljon át Nyíregyházán kétezer debreceni

magyar foci
2020 október 26., 11:40
comments 165

“Tegnapi meccs előtt-után a debreceni focihuligánok ezres nagyságú csoportját intézkedés nélkül kísérték a rendőrök át a városon. Minden járványügyi szabályra fittyet hányva vonultak 3-4 kilométeren át a városon a vasútállomástól a stadionig majd vissza „szokásos” stílusukban. Ott „természetesen” a közel hatezer fős közönség mutatóban is alig viselt maszkot. A városban gyakorlatilag közfelháborodás van.”

Ezt Lövei Csaba nyíregyházi önkormányzati képviselő írta a 444-nek, a vasárnap rendezett Nyíregyháza-DVSC NB2-es örökrangaróra utalva.

A neten megosztott videók tanusága szerint Lövei nem túlzott. Íme egy kis utcai cigányozás, "gyertek fel"-ezéssel:

link Forrás

vagy egy kis pusztulj, tirpákozás:

link Forrás

Bár a helyiek egy részét a jelen helyzetben a maszk nélküli tömeges szurkolás talán jobban izgatta egy kis tirpákozásnál.

A meccs tévéközvetítésében se lehetett sok maszkos nézőt látni:

de a szabolcsihir.hu meccstudosításának közönségfotóin se látni ilyesmit.

A Debrecen reakciója parádésra sikerült: a DVSC klubhonlapján közétett meccsbeszámoló azzal kezdődik, hogy

"Szó, mi szó, a vasárnap esti Nyíregyháza–Loki rangadó a régi időket idézte. Több rendőr volt az utakon és az utcákon, mint a kommunizmus-szocializmus idején október 23-án, pedig akkor sem volt kevés."

A beszámoló amúgy is igen szórakoztató, mivel a címe az, hogy "Zsír, hogy jött az egyenlítés" és nagyrészt azzal foglalkozik, hogy

"a vendégszektorok korlátai vastagon be voltak kenve valamilyen undorító zsírral, amely a bosszúságon kívül a ruházatban is komoly károkat tudott okozni."

A hosszabbítás végén egyenlítő debreceni csapatben Dzsudzsák Balázs egyébként végigjátszotta a meccset.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.