Kásler: Szent István államának értékei jelenthetik az egyetlen biztos pontot a jövőben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Állami kitüntetéseket és egészségügyi díjakat adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Latorcai Csaba, az Emmi közigazgatási államtitkára Budapesten.

A Magyar Érdemrend középkeresztjének polgári tagozata, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjének polgári tagozata, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjének polgári tagozata elismeréseket, egy Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata és egy Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata elismerést, valamint Semmelweis Ignác-díjakat, Batthyány-Strattmann László-díjakat és egy Pro Sanitate díjat adtak át.

Holman Endre, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza Urológiai Osztályának vezető főorvosa (b) átveszi a Batthány-Strattmann László-díjat Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől a Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen 2020. október 26-án. Jobbra Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár.Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Kásler Miklós azt mondta, hogy Magyarország kizárólag Szent István államának értékeire támaszkodhat, ezek jelenthetik az egyetlen biztos pontot a jövőben. Ezzel arra utalt, hogy az elismeréseket eredetileg augusztus 20. körül, az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adták volna át, csak ezt a tervet a koronavírus-járvány meghiúsította.

A pandémia kellős közepén az ember arra összpontosít, hogy mi az a fix pont az életében, amire építkezhet – mondta Kásler, aki szerint a magyarok a saját hagyományaikban lelik fel azokat a stabil erkölcsi alapokat, amik több mint 1000 éven keresztül megőrizték az országot, és biztosították annak töretlen fejlődését.

Szerinte a magyar kultúrában minden fellelhető, ami a világban létezik, de a világban nem léteznek azok a színek, hangulatok és érzések, amik a magyar kultúrában igen. A magyar kultúra hatalmassá terebélyesedett, amihez a kitüntetettek is hozzájárultak – mondta Kásler Miklós. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!