Kitiltották a 8 év alattiakat a debreceni macskakávézóból, mert egy gyerek ledobta az emeletről a hely egyik macskáját, Oszkárt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 8 évnél fiatalabb gyerekeket keddtől már nem engedik be a debreceni macskakávézóba, mert a múlt kedden egy kislány az emeletről ledobta a hely egyik macskáját, Oszkárt – írta meg a Telex, ami szerint a macska komolyabb sérülés nélkül megúszta a dolgot, de a kávézó tulajdonosainak elfogyott a türelme.

A hely szeptember 9-én nyitott, eredetileg 10 macska mellett lehetett kávézni, ami vonzotta a gyerekes családokat is. „10-ből 7 család tök normális, ezért is sajnálom, hogy meg kellett hozni ezt a döntést, de innentől kőkeményen ellenőrizni fogjuk a gyerekek életkorát. Belépéskor hivatalos iratokat kérünk, amivel a szülők igazolni tudják a gyerekek korát” – mondta a lapnak Karakas Richárd tulajdonos, aki a rendszeres problémákért inkább a szülőket hibáztatja (a múltkori incidens után például felszólításra sem voltak hajlandók távozni).

Illusztráció: zaimoku_woodpile/Flickr (CC BY 2.0)

A tulajdonosok szerint a 8 éves kor olyan határ, amikor már a gyerekek is jobban felfogják mi történik körülöttük, és „talán a házirendet is el tudják alaposan olvasni”, ami szerint többek között nem szabad nyúzni az éppen alvó állatokat, és nem kaphatnak édes süteményeket sem. Ezt nem mindenki fogja fel, egy vendég például tejszínhabbal és sütivel etette az egyik macskát, mert így akart szelfizni vele, amitől a macskának begyulladt az egész bélrendszere. (Telex)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!