Nem mondja meg a rendőrség, hogy Szijjártó mennyi pénzt helikopterezett el

POLITIKA
2020 október 26., 07:50

Nem akarja elárulni a rendőrség, hogy mennyibe került, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter ebben az évben hét alkalommal használta a helikopterüket, írja a Népszava.

A külügyminisztériumot még Hadházy Ákos független képviselő kérdezte meg arról, hogy hányszor és hova közekedett a külügyminiszter helikopterrel, amit el is árultak neki. Eszerint Szijjártó Péter idén már hétszer is igénybe vette a rendőrség helikoptereit, amiből két alkalommal konkrétan hazavitték Dunakeszire a minisztert.

A Népszava közérdekű adatigénylés során azt szerette volna megtudni az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK), hogy ezek az utak mennyibe kerültek, de nem igazán jártak sikerrel. Az ORFK ugyanis annyit mondott, hogy a helikopterek üzemeltetési költségét nem a megtett kilométerek, hanem a repülési idő alapján számolják, de azt már nem mondták meg, hogy az említett hét esetben pontosan ez mennyi is volt. Azt se közölték, hogy mely más kormánytagok használták a helikoptereket. Az ORFK és a Belügyminisztérium is arra hivatkozott a lapnak, hogy ezeket az adatokat nem ők kezelik.

Ez már csak azért is furcsa, mert tavaly Demeter Márta, LMP-s képviselő adatigénylésére az ORFK kiadta Szijjártó 2014 és 2019 közötti helikopterezésének pontos adatait, még azt is, hogy ki adott engedélyt a rendőrségi jármű használatára.