Postás mentette meg a láncon vonszolt kutyát

ÁLLAT
2020 október 26., 09:56

Egy 41 éves férfi láncból csinált pórázzal húzta végig az utcán a fulladozó kutyáját, amikor a postás meglátta és közbeavatkozott, írja az Ügyészség közleményében.

Az Apc községben élő férfi augusztus 11-én délelőtt az utcán egy fém láncból készült pórázt hurkolt foltos keverék kutyája nyaka köré, majd az állatot mintegy 500 méteren át, kitartóan vonszolni kezdte az utcán. Az eb nyakán megszorult a lánc, fuldoklott, nem kapott levegőt, de a férfi ennek ellenére tovább húzta maga után, miközben a póráz végével ütlegelte is a hasán csúszó fiatal jószágot.

A kegyetlen cselekménynek az éppen arra haladó postás közbelépése vetett véget.

A bántalmazás és a vonszolás következtében a kutya az orrán, a hasán és a combján szenvedett horzsolásos sérüléseket, emellett leszakadtak hátsó lábairól a farkaskörmök is. Az állat a kora délutáni órákban még mindig félig öntudatlan, sokkos állapotban volt. A kutya akár el is pusztulhatott volna, ha a postás közbelépése nem menti meg időben az életét.

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt a 41 éves férfival szemben állatkínzás miatt. Állatkínzás bűntette miatt a Büntető Törvénykönyv akár három évig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi.