A momentumos Hajnal Miklós és Balatonfüred polgármestere, Bóka István is elkapta a koronavírust

Pozitív lett a koronavírustesztje, számolt be Facebook-oldalán Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja. Mint írta enyhe tünetei vannak, amióta ezek jelentkeztek, önkéntes karanténban van, és értesítette azokat, akikkel az elmúlt napokban találkozott.

Ugyancsak pozitív lett Balatonfüred fideszes polgármestere, Bóka István covid-tesztje is. A város weboldalának beszámolója szerint Bóka hétfői tesztje után tíz napra karanténba vonult, otthonról dolgozik.

Az oldalon arról is beszámoltak, hogy az önkormányzatnál minden olyan dolgozót leteszteltek, akivel a polgármester kapcsolatba került. Mindegyikük tesztje negatív lett, így a városháza zavartalanul működik. (Via Telex, Balatonfüred.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.