Matolcsy szerint eljött Eurázsia kora, ami szerinte 4-500 évig is eltarthat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A következő 4-500 év Eurázsia kora lesz, osztotta meg elméletét Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Budapest Eurázsia Fórum 2020 online konferencia hallgatóságával a HVG beszámolója szerint. Arról beszélt, hogy "az emberiség történetében új korszak, Eurázsia kora következik, amelynek előretörését a koronavírus-járvány is felgyorsítja".

Matolcsy szerint az új korszak, ami szerinte tehát akár egy fél évezredet is felölelhet, az általa "atlanti időszaknak" nevezett kort válthatja fel.

A HVG beszámolója szerint a konferencián Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is felszólalt. Ő Matolcsyra rátromfolva arról beszélt, hogy Magyarország már 2010-ben felismerte, hogy a keleti gazdaság jelentősége a jövőben növekedni fog.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!