Koronavírus-számok Magyarországon 11.25.
Elhunytak + 106 Σ 4 114
Kórházban + 120 Σ 7 718
Fertőzöttek + 3 806 Σ 185 687
Tesztek + 20 016 Σ 1 548 318

160 orvostanhallgatót rendelnek ki koronavírus-tesztelésre

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A Semmelweis Egyetem 120 orvosis és 40 fogorvos hallgatóját is bevonják a koronavírus-tesztelésbe, áll egy szerdai rektori utasításban. E szerint az operatív törzs a mintavételi kapacitás bővítése érdekében konténeres szűrőállomást hoznak létre, ahol a hallgatók munkájára is szükség lesz. 

A feladat feltétele az érvényes jogosítvány és legalább két éves vezetési gyakorlat. A hallgatók szállást és étkezést kapnak. 

Szerdán Győrfi Pál, a Mentőszolgálat szóvivője is beszélt arról, hogy a következő napokban „200 új mintavételi egységet állítanak be országszerte”. Az MTI azt írta, az egységek személyzetét végzős orvostanhallgatók alkotják, a járműveket a Belügyminisztérium biztosítja, a képzését pedig a Mentőszolgálat felel. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!