Egy harci kakas ölt meg egy fülöp-szigeteki rendőrt, aki épp egy illegális kakasviadalon ütött rajta

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Halálosan megsebesített egy harci kakas egy rendőrt a Fülöp-szigeteken, aki épp egy illegális kakasviadalon ütött rajta.

A rendőrt a kakas a lábára erősített pengével ölte meg, amikor nekitámadt és elvágta a combjában lévő artériát. A rendőrt kórházba szállították, de nem sikerült megmenteni az életét. Észak-Samar tartomány rendőrkapitánya egy olyan balszerencsés eseménynek nevezte a balesetet, amire nem lehetett számítani. Azt mondta, hogy ő az elmúlt 25 évnyi szolgálatában nem látott még olyat, hogy egy rendőrt egy kakas öljön meg.

Fotó: RICARDO ARDUENGO/AFP

A pandémia kitörése előtt a Fülöp-szigeteken bizonyos feltételek mellett engedélyezett volt a kakasviadal tartása, de ezeket betiltották a járvány miatt. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!