Hiába szigorított Szlovénia, nem lassít a járvány

Tovább gyorsul a koronavírus-járvány terjedése Szlovéniában annak ellenére, hogy szigorú intézkedéseket vezetett be a kormány múlt héten. Az országban szombattól egy hétre bezártak a nem alapvető fontosságú cikkeket forgalmazó boltok, a vendéglátóhelyek és a szállodák, valamint a fodrász- és szépségszalonok is, néhány kivétellel pedig az óvodák és a diákotthonok is. Múlt keddtől éjszakai kijárási tilalom lépett életbe, hétfőtől pedig az oktatási intézmények - az elemi iskolák alsó tagozatos osztályai kivitelével - digitális oktatásra álltak át. A  kormány által szerdán közzétett adatok szerint 

kedden 2605-tel 28 208-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Hét beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 263-ra nőtt.

 A diagnosztizált betegek közül 612-en vannak kórházban, közülük 99-et ápolnak intenzív osztályon. Bár hivatalosan csak a csütörtöki ülésén dönt a kormány arról, hogy meghosszabbítja-e a jelenleg is érvényben lévő korlátozásokat. Jelko Kacin kormányszóvivő szerint a járvány terjedésének üteme ezt valószínűsíti. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.