Hiába szigorított Szlovénia, nem lassít a járvány

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tovább gyorsul a koronavírus-járvány terjedése Szlovéniában annak ellenére, hogy szigorú intézkedéseket vezetett be a kormány múlt héten. Az országban szombattól egy hétre bezártak a nem alapvető fontosságú cikkeket forgalmazó boltok, a vendéglátóhelyek és a szállodák, valamint a fodrász- és szépségszalonok is, néhány kivétellel pedig az óvodák és a diákotthonok is. Múlt keddtől éjszakai kijárási tilalom lépett életbe, hétfőtől pedig az oktatási intézmények - az elemi iskolák alsó tagozatos osztályai kivitelével - digitális oktatásra álltak át. A  kormány által szerdán közzétett adatok szerint 

kedden 2605-tel 28 208-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Hét beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 263-ra nőtt.

 A diagnosztizált betegek közül 612-en vannak kórházban, közülük 99-et ápolnak intenzív osztályon. Bár hivatalosan csak a csütörtöki ülésén dönt a kormány arról, hogy meghosszabbítja-e a jelenleg is érvényben lévő korlátozásokat. Jelko Kacin kormányszóvivő szerint a járvány terjedésének üteme ezt valószínűsíti. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!