Kanadai cég vásárolta meg a Rubik-kocka tulajdonjogait

A kanadai Spin Master játékgyár 50 millió dollárért, vagyis átszámítva több mint 15 milliárd forintért megvásárolja a Rubik’s Brand Limitedet, a Rubik-kocka tulajdonjogait birtokló céget - írja a Huffington Post.

A vásárló cég a játékipar egyik legnagyobb szereplője, tavaly 1,58 milliárd dollár bevételt termel, és a cikk szerint sikernek kulcsa, hogy rendre vásárolja fel az olyan legendás játékok licenszét, mint amilyen a Rubik-kocka. „A Rubik-kocka egy ikonikus logikai játék, amely már több mint 40 éve része a popkultúrának és teljesen meghódította a rajongóit” – írja Elizabeth LoVecchio, a Spin Master alelnöke a vállalat közleményében. Az ügylet várhatóan január 4-én zárul le.

Az eladó Rubik’s Brand Limited Londonban bejegyzett cég, az egyik társtulajdonosa Tom Kremer, a Rubik-kockát korábban világszerte ismertté tevő üzletember fia, David Lytton Kremer, akinek több másik játékcégben is érdekeltsége van.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Rubik Ernő, a játék feltalálója kiszáll-e a cégből, illetve hogy mennyiben részesedik a vételárból. A feltaláló az üzlettel kapcsolatban minden esetre azt nyilatkozta, az új tulajdonos várakozásai szerint beteljesíti majd az álmát, hogy a játék a jövő generációk okulását is segítse. 

Az egyetemi tanársegédként dolgozó ifjabbik Rubik Ernő 1974-ben, oktatási segédeszközként találta fel a háromdimenziós mechanikus logikai játékot, amelynek a bűvös kocka nevet adta. Rubik 1979-ben ismerte meg a magyar származású brit üzletembert, Tom Kremert, akivel közösen vitték sikerre a bűvös kockát. Amint a játékot világszerte piacra dobták, azonnal sikert arattak vele. Azóta több mint 350 milliót adtak el belőle világszerte, írja a cikket a magyar sajtóban elsőként szemléző Telex..

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.