Lemondott a Facebook indiai főnöke, miután botrányba keveredett, mert szemet hunyt kormánypárti politikusok muszlimgyűlölő posztjai felett

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Bejelentette lemondását Ankhi Das, a Facebook India vállalati politikáért felelős főnöke, miután botrányba keveredett a platformon közzétett gyűlöletkeltő, muszlimellenes tartalmak moderálásának elmulasztása miatt - írja a BBC.

A szóban forgó bejegyzéseket a kormányzó hindu nacionalista Bharatíja Dzsanata Párt (BJP) egyik parlamenti képviselője posztolta, és a Facebook csak az után távolította el őket, hogy a Wall Street Journal felhívta a figyelmet a platform saját szabályaival is szembe menő moderálási mulasztásra.

A WSJ cikke azt állította, Ankhi Das volt az, aki személyesen megakadályozta a posztok eltávolítását, mert személyesen elfogult a BJP-vel szemben.

A Facebook tagadta ezeket az állításokat, hangsúlyozva, a cég nem favorizál egyetlen politikai pártot sem Indiában. Hogy aztán kedden bejelentsék Das lemondását, aki a hivatalos indoklás szerint azért távozik a vállalattól, hogy a közszférában folytathassa a karrierjét.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!