Meghekkelték Trump kampányának hivatalos honlapját

külföld
2020 október 28., 05:23

Meghekkelték Donald Trump, amerikai elnök kampányának hivatalos honlapját, jelentette be az amerikai elnök újraválasztási kampánytörzse kedden.

A Politico című lap információi szerint a kiberbűnözők azt állították, hogy olyan bizalmas információkhoz jutottak a honlapról, melyek azt bizonyítják, hogy az amerikai elnök "érintett a koronavírus-járvány eredetében", és együttműködik "a 2020-as választásokat manipuláló külföldi szereplőkkel".

Az oldalra a hekkerek azt írták, hogy a honlapot „lefoglalták”, mert „a világnak elege van a Donald Trump elnök által naponta terjesztett álhírekből, és itt az ideje, hogy a világ megismerje az igazságot.”

A hekkerek kriptovalutát kértek két különböző virtuális címre: az egyikre azoktól, akik az állítólagos információkhoz hozzá akarnak férni, a másikra pedig azoktól, akik meg akarják akadályozni az információk nyilvánosságra hozatalát.

link Forrás

Az amerikai elnök újraválasztási kampánytörzse közleményében azt írta, hogy a hekkerek nem fértek hozzá érdemleges vagy bizalmas információkhoz, mert ezeket nem a honlapon tárolják. Tim Murtaugh, Trump kampányának kommunikációs igazgatója is megerősítette a Twitteren, hogy a honlapon nem voltak érzékeny adatok. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. (MTI, Guardian)