Nehéz és fájdalmas, amikor rákötik a beteget a lélegeztetőgépre

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az egyre súlyosabb koronavírus-járvány miatt Szlovákia egészségügyi minisztériuma megosztott egy videót, amiben Jakub Vallo aneszteziológus bemutatja, hogyan kötik rá a betegeket a lélegeztetőgépre.

Ezt a folyamatot foglalta össze magyarul a Paraméter. A szájon át – a hangszálakon keresztül – bevezetnek egy csövet a légcsőbe, amihez egy csákányra emlékeztető gégetükröt használnak. Vallo azt mondja, ez annyira nehéz művelet, hogy az orvosnak 500-szor ki kell próbálnia, hogy tökéletesen el tudja végezni, miközben az egész nyaki részt meg kell emelnie. A beavatkozás nagyon fájdalmas is, a pácienst elaltatják, és elég fájdalomcsillapítót kell kapnia. Ha a cső a helyére került, a végét rákötik a gépre vagy egy lélegeztető ballonra, amivel levegőt juttatnak a beteg tüdejébe.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!