Nem volt a pápán maszk, miközben hölgynek nevezte a koronavírust

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Szembe kell néznünk ezzel a COVID nevű hölggyel, ami sok kárt okoz nekünk” - mondta Ferenc pápa szerdán nagyközönség előtt.

Nagy felháborodást keltett a közösségi médiában, hogy zárt térben több százan gyűltek össze, hogy halhassák a pápát, de mindenki viselt maszkot, leszámítva Ferenc pápát, aki a színpadon állva tartotta a távolságot az emberektől. Meg is jegyezte, hogy szívesen lemenne a színpadról, hogy mindannyian üdvözölhessék egymást, de tartaniuk kell a távolságot. A Reuters beszámolója szerint a pápát megközelítő püspökökön ugyan volt maszk, de amikor a pápához léptek, akkor eltávolították azt az arcukról.

A pápa többek között arról beszélt, hogy a koronavírus egy kemény kiképző hölgy, aki próbára tesz minket.

A bírálatok legfőbb alapja, hogy Ferenc pápának még fiatalkorában eltávolították az egyik tüdejét, ezért neki fokozottan kellene ügyelnie arra, hogy ne kapja el a vírust, pláne úgy, hogy már a rezidenciája 13 őréről kiderült, hogy pozitívak. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!