Ököllel verte az őt ellátó mentőst, négy évet kapott

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte a Kisvárdai Járásbíróság szerdán azt a férfit, aki még 2018-ban verte meg az őt ellátó mentőápolót, írja az MTI. A Nyíregyházi Törvényszék beszámolója szerint a vádlott 2018. május 24-én sérülten feküdt egy tuzséri ház udvarán, mikor mentőt hívtak hozzá. A helyszínre érkezett mentőápoló a mentőautóban ellátta a férfi sérülését, majd miután kinyitotta a jármű ajtaját, hogy az utcán tartózkodóktól elkérje az iratait, 

a férfi a vizsgáló székből felugorva ököllel többször megütötte a mentőst a vállán, az arcán és az orrán.

A támadó csak a jelenlévők közbelépése után hagyta abba a bántalmazást, a mentős orrcsonttörést szenvedett. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!