Szenteste kirabolt egy italboltot, de a lopott pálinkától olyan részeg lett, hogy elhagyta a lopott pénz egy részét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy 33 éves bátonyterenyei férfi szenteste betört egy italboltba, elvitt egy csomó készpénzt, de a lopott pálinkától annyira berúgott, hogy a pénz egy részét el is veszette úton hazafele, olvasható az Ügyészség honlapján.

A férfi gyakran járt a bátonyterenyei italboltban, ezért tudta, hogy hol tartják a készpénzt, és azt is hogy a férfi WC feletti rész vakolata hiányos, a padlásról oda lehet jutni. 2019. december 24-én sötétedés után felmászott a tetőre, félretolta az egyik hullámpalát, bejutott a padlástérbe, onnan a WC-be, majd az italbolt kiszolgáló részéhez.

A pultból 122 000 forint készpénzt vett magához, zsákmányolt még egy üveg pálinkát is, majd a tetőn keresztül kimászott az italboltból. A kocsma mellett a pálinkát megitta, aztán az üres üveget a közeli patakba dobta. Ittassága miatt a lopott pénz egy részét, 6300 forintot útközben elveszített, amit a rendőrök később megtaláltak. További 22 000 forint pedig a vádlott anyjától került elő.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség 2020 augusztus végén emelt vádat a büntetett előéletű férfi ellen dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt. A bíróságon a vádlott beismerő vallomást tett, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, a Salgótarjáni Járásbíróság őt jogerősen 1 év börtönbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlástól, és a férfinek meg kell fizetnie a bűncselekménnyel okozott, eddig meg nem térült kárt is.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!