A tanárok arról panaszkodnak, hogy nem tesztelik őket és ha van egyáltalán, akkor is lassú a kontaktkutatás

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A tanárok 74 százaléka nem érzi magát biztonságban az őszi járványhelyzetben, derült ki a Pedagógusok Szakszervezetének felméréséből. A válaszadók 78 százaléka arról nyilatkozott, hogy munkahelyén már megjelent a koronavírus. Az ATV reggeli műsorában az érdekvédelmi képviselet vezetője, Szabó Zsuzsa kijelentette:

özönlenek hozzájuk a panaszok azzal kapcsolatban, hogy nem tesztelik őket és nincs kontaktkutatás sem, ha van, akkor lassú.

Hozzátette: hiába kérték több döntéshozótól is levélben, hogy teszteljék a pedagógusokat, és azokat a tanárokat, akik krónikus betegségben küzdenek, érdemi döntés az ügyben nem született. Ahogy arra sem reagáltak, hogy a szakszervezet olyan hibrid oktatást vezetne be, ahol a középiskolásokat és az általános iskola felső osztályaiban tanulókat digitálisan képeznék, az alsó tagozatosok bent maradnának az iskolákban, viszont megfeleznék az egy osztályban tartózkodók számát. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!