Bajkai István cége 9 milliót kapott balatoni üdülőjére

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Orbán család korábbi ügyvédjének cége 9 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott balatonfüredi szálláshelyek fejlesztésére a Magyar Turisztikai Ügynökségtől - írja az mfor.hu.

Fotó: botost/444.hu

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program pályázati nyertesei között van az egykori önkormányzati, jelenleg országgyűlési képviselő cége, az SBGK irodai szolgáltató és kereskedelmi Kft., amely 6 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott az SBGK apartman fejlesztésére, valamint 3 millió forintot a balatonfüredi Kosztolányi társasüdülőre. A cég tulajdonosai között szerepel az Andrássy úti villában székelő SBGK ügyvédi iroda is, ahol Bajkai István is senior partner (résztulajdonos), bár politikai tevékenysége okán ügyvédi tevékenységét jelenleg szünetelteti.

Bajkai István a Fidesz alapítói közé tartozik, neve szerepel a Fidesz tavalyi évről szóló pénzügyi beszámolójában: 1,6 millió forinttal támogatta a pártot.

Korábban Mészáros Lőrinc, Simicska Lajos és Puch László panziója is vissza nem térítendő állami támogatást kapott a programban.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!