Bajkai István cége 9 milliót kapott balatoni üdülőjére

POLITIKA
2020 október 29., 07:29

Az Orbán család korábbi ügyvédjének cége 9 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott balatonfüredi szálláshelyek fejlesztésére a Magyar Turisztikai Ügynökségtől - írja az mfor.hu.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program pályázati nyertesei között van az egykori önkormányzati, jelenleg országgyűlési képviselő cége, az SBGK irodai szolgáltató és kereskedelmi Kft., amely 6 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott az SBGK apartman fejlesztésére, valamint 3 millió forintot a balatonfüredi Kosztolányi társasüdülőre. A cég tulajdonosai között szerepel az Andrássy úti villában székelő SBGK ügyvédi iroda is, ahol Bajkai István is senior partner (résztulajdonos), bár politikai tevékenysége okán ügyvédi tevékenységét jelenleg szünetelteti.

Bajkai István a Fidesz alapítói közé tartozik, neve szerepel a Fidesz tavalyi évről szóló pénzügyi beszámolójában: 1,6 millió forinttal támogatta a pártot.

Korábban Mészáros Lőrinc, Simicska Lajos és Puch László panziója is vissza nem térítendő állami támogatást kapott a programban.