Bajkai István cége 9 milliót kapott balatoni üdülőjére

Az Orbán család korábbi ügyvédjének cége 9 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott balatonfüredi szálláshelyek fejlesztésére a Magyar Turisztikai Ügynökségtől - írja az mfor.hu.

Fotó: botost/444.hu

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program pályázati nyertesei között van az egykori önkormányzati, jelenleg országgyűlési képviselő cége, az SBGK irodai szolgáltató és kereskedelmi Kft., amely 6 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott az SBGK apartman fejlesztésére, valamint 3 millió forintot a balatonfüredi Kosztolányi társasüdülőre. A cég tulajdonosai között szerepel az Andrássy úti villában székelő SBGK ügyvédi iroda is, ahol Bajkai István is senior partner (résztulajdonos), bár politikai tevékenysége okán ügyvédi tevékenységét jelenleg szünetelteti.

Bajkai István a Fidesz alapítói közé tartozik, neve szerepel a Fidesz tavalyi évről szóló pénzügyi beszámolójában: 1,6 millió forinttal támogatta a pártot.

Korábban Mészáros Lőrinc, Simicska Lajos és Puch László panziója is vissza nem térítendő állami támogatást kapott a programban.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.