Fideszes politikusok is zúgolódnak, hogy túl enyhék a járványügyi intézkedések

politika
2020 október 29., 14:03

A hvg.hu szerint több fideszes politikus is elégedetlenkedésének adott hangot amiatt, hogy míg a környező országokban hetek óta egyre szigorúbb intézkedéseket hoznak a járvány tombolása miatt, itthon a kormány nem döntött érdemi intézkedésekről.

Orbán Viktor korábban arról beszélt, hogy az országnak működnie kell, és most nem állhat le úgy a gazdaság, mint a tavaszi hullám idején, de a lapnak név nélkül nyilatkozó kormánypárti politikusok szerint ezt a szemléletet már meghaladta az idő.

„Megértem, hogy figyelni kell a gazdaságra, de ez így már nem tartható. Amerre járok, azt hallom, hogy mikor lépünk már, hányaknak kell még meghalni, hogy történjen végre valami” – mondta a hvg.hu újságírójának egy dunántúli nagyváros fideszes képviselője, aki beszélt arról is, hogy örül ugyan a Ferencváros sikereinek, de érthetetlen számára, hogy itthon még meccsekre járhatnak emberek, amikor láthatóan ez nem az a közeg, ahol a résztvevők betartják a maszkviselési szabályokat. Kifogásolta azt is, hogy továbbra is csak a zenés-táncos eseményekre vonatkozik az ötszázas korlát, és közben

„az egész ország tobzódik az agyonzsúfolt szabadidős, családi és gasztroeseményekben”.

Volt képviselő, aki szerint a kormány mintha elfeledkezett volna a leginkább védendő idős korosztályról, és szerinte ideje lenne visszahozni a vásárlási sávokat, míg volt kormánypárti politikus, aki az iskolák bezárásának lehetőségét is felvetette, ha az őszi szünet tapasztalatai azt mutatják, hogy ez érdemben hathatott a járvány terjedésének lassítására. A politikus azt mondta, hogy ezt majd két hét múlva lehet kb. látni az adatokból, és ha indokolt, akár személyesen fogja felvetni a miniszterelnöknél. (Hvg.hu)