Iványi: Az elmúlt tíz évben nem az ő jogaik korlátozódtak, hanem kizárólag a mieink

politika
2020 október 29., 18:12

„Az elmúlt tíz évben nem az ő jogaik korlátozódtak, hanem kizárólag a mieink, amikben a tőlük átvállalt, az államtól átvállalt feladatokat akartuk tisztességesen elvégezni,” jelentette ki Iványi Gábor lelkész az Euronewsnak. A kormány augusztusban jelentette be, hogy idén csökkenti, míg 2021-től megvonja a kiegészítő állami finanszírozást a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség által működtetett intézményektől. Iványi szerint Orbán Viktor miniszterelnök személyes hadjáratot folytat ellene. Közösségétől még 2011-ben vonta meg az egyházi státuszt, amit annak ellenére sem kapott vissza, hogy a strasbourgi bíróság jogellenesnek ítélte a magyar parlament döntését.

„Miért ne lehetne az perspektíva és az vágy, hogy ez az országot felemeljem, gazdaggá tegyem anyagilag és szellemileg, ahelyett hogy kirabolom és lenullázom. És ebben a helyzetben bűn lenne, ha az ember hallgatna”

- mondta Iványi. A Testvérközösség egyik intézményében szeptemberben a Nemzeti Közművek megpróbálta leszerelni a gázórákat tartozás miatt. Azóta a több mint százmillió forintnyi adomány érkezett Iványiékhoz.