Iványi: Az elmúlt tíz évben nem az ő jogaik korlátozódtak, hanem kizárólag a mieink

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Az elmúlt tíz évben nem az ő jogaik korlátozódtak, hanem kizárólag a mieink, amikben a tőlük átvállalt, az államtól átvállalt feladatokat akartuk tisztességesen elvégezni,” jelentette ki Iványi Gábor lelkész az Euronewsnak. A kormány augusztusban jelentette be, hogy idén csökkenti, míg 2021-től megvonja a kiegészítő állami finanszírozást a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség  által működtetett intézményektől. Iványi szerint Orbán Viktor miniszterelnök személyes hadjáratot folytat ellene. Közösségétől még 2011-ben vonta meg az egyházi státuszt, amit annak ellenére sem kapott vissza, hogy a strasbourgi bíróság jogellenesnek ítélte a magyar parlament döntését.

„Miért ne lehetne az perspektíva és az vágy, hogy ez az országot felemeljem, gazdaggá tegyem anyagilag és szellemileg, ahelyett hogy kirabolom és lenullázom. És ebben a helyzetben bűn lenne, ha az ember hallgatna”

- mondta Iványi. A Testvérközösség egyik intézményében szeptemberben a Nemzeti Közművek megpróbálta leszerelni a gázórákat tartozás miatt. Azóta a több mint százmillió forintnyi adomány érkezett Iványiékhoz.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!