Késes ámokfutó gyilkolt Nizzában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Késes ámokfutó támadt járókelőkre Nizza központjában, a Notre-Dame de l'Assomption székesegyház közelében, jelentette a Le Monde. Legalább egy embert megölt, többeket megsebesített.

Rendőrök és tűzoltók őrködnek Nizza belvárosában a késes támadás helyszínén 2020. október 29-én kora délelőtt.Fotó: VALERY HACHE/AFP

A Le Monde értesülései szerint a rendőrök őrizetbe vették a támadót, de a tűzszerészek, akiket szintén riadóztattak, még a terepen dolgoznak.

A támadás a sajtóhírek szerint csütörtök reggel kilenckor történt, így még nagyon kevés megerősített információ került róla nyilvánosságra. Amint több minden kiderül, mi is beszámolunk a fejleményekről.

UPDATE 10:18 Gerald Darmanin francia belügyminiszter válságtanácskozást hívott össze. A Le Monde jelentése szerint a miniszterelnök, Jean Castex el is hagyta a nemzetgyűlést, hogy ő is részt vegyen a tanácskozáson. Az éppen ülésező nemzetgyűlésben egy perces néma felállással adóztak a támadás halálos áldozatának emléke előtt.

Nizza polgármestere közben arról írt a Twitteren, hogy "minden jel szerint terrortámadás" történt.


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!