Naponta közel 100 ezer ember kapja el a koronavírust Angliában

koronavírus
2020 október 29., 04:23

Erre egy nagyszabású felmérés alapján következtetnek - írja a BBC.

A tanulmány szerint, melyet az Imperial College London készített, a járvány egyre jobban beindul, és mostantól a fertőzöttek száma kilenc naponta megduplázódik az országban. A szerzők szerint a mostani egy kritikus szakasz.

A React-1 tanulmány az egyik legkomolyabban vehető felmérés, legutóbb múlt vasárnap végeztek teszteket 86 ezer önkéntes részvételével. Az eredmények szerint Angliában minden régióban és minden korcsoportban növekszik a fertőzöttek száma. Bár jelenleg északon a legmagasabb a fertőzések száma, délen dinamikusabban terjed.

A mostani felmérés eredményeit a legutóbbi, október 16. és 25. között , illetve szeptember 18. és október 5. között végzett tesztelések eredményeivel vetették össze. Ezek alapján arra jutottak, a fertőzöttek száma minimum megduplázódott a legutóbbi tesztelés óta, 78-ból legalább egy ember bizonyult fertőzöttnek. A legfertőzöttek vidék Yorkshire és Humber környéke, ahol 37 emberből legalább egy koronavírusos.

Mindent összevetve azt találták, a fertőzöttek száma kilenc naponta duplázódik, és jelenleg 96 ezren kapják el naponta az országban a vírust.