Már két napja szökésben van egy sydney-i magániskola ökre

Második napja van szökésben egy sydney-i magániskola, a St. Ignatius College Riverview fiatal ökre, jelentette a Guardian. Az ökröt az iskola mezőgazdasági oktatóporgramjához szerezték be. Az állat kedd éjjel tört ki a karámjából. Csütörtökön az iskola azt közölte, hogy még mindig szökésben van, és aggasztó, hogy "egy erősen városias közegben barangol".

"Iskolánk az állat jólétéért és biztonságáért is aggódik, de amiatt is, hogy könnyen sérüléseket okozhat a közösség tagjainak" - írták.

Azt is írták, hogy minden tippet és fülest várnak arról, hogy hol lehet az ökör, hogy biztonsággal begyűjthessék, és visszaszállíthassák.

"Tegnap jelentették, hogy egy tehén nincs a helyén" - erősítette meg a hírt a Guardiannak az illetékes Új-Dél-Wales-i állami rendőrség.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.