Nyolc és fél évet kaptak a magyar fesztiválon drogot áruló holland dílerek

bűnügy
2020 október 29., 09:27

A Nógrád Megyei Főügyészség vádja alapján a Balassagyarmati Törvényszék kábítószer-kereskedelem bűntette miatt elsőfokon nyolc év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte és tíz évre kiutasította Magyarország területéről azt a két holland férfit, akik egy Nógrád megyei zenei fesztiválon kábítószert árusítottak.

A két férfi 2017 júliusában egy fesztiválra érkezett Nógrád megyébe azért, hogy kábítószereket árusítsanak az ott szórakozóknak.

A fesztivál területén rendőrök ellenőrizték őket. A pavilonjukat átvizsgálták, ennek során egy hátizsákból és övtáskából

előre csomagolt és árjegyzékkel ellátott, nagy mennyiségű amfetamin, LSD és kannabisz került elő.

Az autójukban talált bőröndből és egy válltáskából a rendőrök ugyancsak kábítószereket foglaltak le. A dílerektől levett vizeletmintából kiderült, hogy nemcsak árulták, de fogyasztották is a drogot.

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi indítvánnyal egyezően mindkét vádlottat jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért őket nyolc év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte, emellett tíz évre kiutasította őket az ország területéről. A bíróság a kábítószereket elkobozta, a vádlottakat pedig fejenként 56.169 Ft összegű vagyonelkobzás mellett összesen 2.843.069 Ft bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette. A vádlottak felmentésük érdekében fellebbeztek, így az ítélet nem emelkedett jogerőre, az eljárás másodfokon folytatódik tovább, a két holland férfi azonban továbbra is letartóztatásban maradt.

Idén két másik holland dílert is elítéltek, akik a Szigeten árultak rengeteg, tényleg rengeteg drogot, ők a tárgyalási jogukról lemondtak, és 5-5 évet kaptak.