7-es erősségű földrengés rázta meg Törökországot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengés rázta meg Törökország nyugati, Égei-tenger felőli partját, a görög Számosz szigetétől északra.

A leginkább érintett terület a tengerparton fekvő Izmir nagyváros, ahol legalább húsz épület dőlt össze a híradások szerint, sokan a roncsok alatt rekedhettek. Számoszon is több épület, köztük egy templom is összedőlt. A földrengés akkora volt, hogy még Athénban és Isztambulban is érezni lehetett.

A török katasztrófavédelem és az egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint legalább négyen meghaltak és több, mint 120 sérült van.

(via BBC, Telex)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!