Két képviselő is kilépett az Egert irányító frakcióból

politika
2020 október 30., 12:34

Pénteken kilépett az egri közgyűlésben többséget alkotó Egységben a Városért Egyesület frakciójából a momentumos Keresztes Zoltán és független Komlósi Csaba. A lépést azzal indokolták, hogy az exjobbikos Mirkóczki Ádám polgármester a frakció kihagyásával, egyeztetések nélkül nevezett ki embereket a városházán, valamint az önkormányzati cégeknél és intézményeknél.

photo_camera Fotó: Mirkóczki Ádám/Facebook/Beli Balazs

Komlósi Csaba a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy „annak a pártokon és egyéb szervezeteken felülálló, vezérközpontú rendszer kiépítésének a szándékát láttam megjelenni kicsiben, városi szinten, ami ellen országosan is küzdünk”.

photo_camera Komlósi Csaba és Keresztes Zoltán

De azzal sem értettek egyet, hogy Mirkóczki kezdeményezésére az önkormányzat cégeit egy ernyőszervezet, az EVAT Zrt. alá helyezték át, melyek így kikerülnek az egriek által választott közgyűlés kontrollja alól. Ezt a fideszes városvezetési trükköknek nevezték, ami szerintük jelentősen rontja a közpénzekkel gazdálkodó önkormányzati cégek átláthatóságát. Keresztes szerint úgy történt döntés a Malomárok utcai parkoló kivitelezéséről, hogy arról vele, az érintett körzet lakóinak választott képviselőjével senki nem egyeztetett.A közleményében Keresztes megjegyezte, hogy a városi költségvetést júliusban olyan súlyos szakmai hiányosságok közepette módosították, amire akkor felelős önkormányzati képviselőként nem mondhatott igent. EMlékeztettek arra is, hogy a polgármester utasítására megszüntették a korábbi fideszes városvezetés gyanús ügyeit vizsgáló bizottságot, mielőtt az érdemi eredményeket tudott volna felmutatni.

Sajnos az elmúlt egy év során azt kellett tapasztalnom, hogy Eger polgármestere ezt a fideszes arroganciát, ezt a fideszes hatalomgyakorlást, ezt a fideszes politikai kultúrát igyekszik meghonosítani a város élén” - közölte Keresztes.

A 18 fős közgyűlésben a Mirkóczkit támogató frakciónak a így 8 képviselője maradt.