204 milliárd forintot ad a kormány az atlétikai vb létesítményeire

2020 október 31., szombat 18:12

204 milliárd forintot fordít a kormány a Nemzeti Atlétikai Stadion, a gyalogos és kerékpáros híd, valamint a kapcsolódó létesítmények létesítésére és üzemeltetésére - írja a 24.hu a pénteki Magyar Közlönyre hivatkozva.

A főváros 2023-ban ad otthont az atlétikai világbajnokságot, jóllehet a terv egyébként nem különösebben népszerű a városlakók körében: 43 százalék egyáltalán nem támogatja a rendezést, de ez a szám 60-ig is felkúszhat, ha még sokba is kerül. És elég sokba kerül a jelek szerint - részint azért, mert egy komplett atlétikai versenyközpontot kell kialakítani hozzá, Ferencváros és Csepel egymással határos részein.

A 40 ezres stadion és az ahhoz kapcsolódó létesítmények, jegyzi meg a 24.hu cikke, így összességében több pénzt emésztenek majd fel mint a Puskás Aréna, ami csak 190 milliárd forint közpénzt emésztett fel.

Már a Puskás kihasználtságával kapcsolatban is felmerültek kételyek, de az, ha lehet, még nagyobb kérdés, vajon mire használják majd a Nemzeti Atlétikai Stadiont a világverseny megrendezése után.

A közbeszerzési eljáráson csak meghívott cégek - összesen öt - vehetnek majd részt.

A lap azt írja, hogy a PwC 166 ezer látogatóval és 416 ezer eladott belépővel kalkulál. A rendezés költségét összesen mintegy további 30 milliárd forintra teszik. (24.hu)